Räta Linjen Gruppen genomförde seminarium för politiken den 4/11 2011

Den 4/11 2011 genomförde Räta Linjen Gruppen ett seminarium i Västerås stadshus. Syftet var att informera politiken, dels om det arbete som bedrivs av Räta Linjen Gruppens tjänstemannaorganisation men framförallt om den utveckling som sker längs med Räta Linjen och hur framförhållningen av olika insatser från Trafikverket ser ut.

Ett 35 tal politiker och tjänstemän närvarade vid mötet. Ulla Persson, kommunstyrelsens ordförande i Västerås och ordförande i Räta Linjen Gruppens politiska styrgrupp hälsade välkommen till Västerås och mötet. Ingemar Skogö, landshövding i Västmanlands län, var moderator för själva mötet.

Mötet inleddes med att Niklas Lundin, chef för gruppen Infrastruktur och finansiering vid Näringsdepartementet talade om den tidigare och kommande planeringsprocess. Därefter talade Bengt Andersson om Räta Linjens betydelse för lokal, regional och nationell/internationell trafik. Efter en paus så fortsatte presentationerna med att Kenneth Wåhlberg informerade om Gröna transportkorridorer, ett nytt koncept för att få näringslivets transporter dels mer miljövänliga dels mer ekonomiskt effektiva. Slutligen informerade Ingemar Frej, Trafikverkets regiondirektör Mitt och Peter Linnskog, planerare Region Öst om läget avseende projektering och byggande längs alla delsträckor längs Räta Linjen.

Avslutningsvis var det en paneldiskussion, som pekade på behovet av att tjänstemannaorganisationen dels tittare närmare på om Räta Linjen kan vara en del av Gröna transportkorridorer dels på att uppdatera kunskapsunderlaget ytterligare avseende bla befolknings- och sysselsättningsutvecklingen. Presentationerna från seminariet finns under fliken ”Material för nedladdning”.

Detta inlägg publicerades i Hem. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s